Glycerínové mydlo

Filters

 

Určenie
Vlastnosti
Značka
Účinok
  • There are no terms yet

Zobrazuje sa všetkych 13 výsledkov

Čo je glycerín?
Glycerín, často označovaný aj ako glycerol, je číra tekutina bez arómy. Súčasnej dobe dominuje 100% rastlinný glycerín, ktorý je možné získať z rastlinných olejov. Jeho hlavná výhoda spočíva v odbúrateľnosti a obnoviteľnosti. Prináša so sebou celý rad blahodarných účinkov, pre ktoré sa stal neoddeliteľnou súčasťou mnohých kozmetických prípravkov na starostlivosť o pleť, telo i vlasy.
Aké má glycerínové mydlo výhody?
S glycerínovými mydlami sa v poslednej dobe stretávame čím ďalej tým častejšie. Popularita prírodných mydiel je zrejmá, ale prečo práve tá s glycerínom sa teší takej obľube? Jeho vizuálne atraktívny vzhľad je iba príjemný bonus. Pokiaľ si myslíte, že sa jedná len o ďalší marketingový ťah, tak glycerínovému mydlu veľmi krivdíte.

Mydlá vyrobené z tejto čisto prírodnej látky neobsahujú žiadnu syntetiku, ktorá zbytočne dráždi pokožku. Naopak – prináša so sebou protizápalové, upokojujúce a hydratačné účinky, čo bežné mydlá plné chemikálií len ťažko dokážu.

Glycerín tiež potláča proces starnutia a eliminuje vznik vrások, ktoré dokážu potrápiť najmä zrelé ženy.

Rovnako tak je nedoceniteľné pri liečbe akné po celom tele, a to vďaka jeho mimoriadnym čistiacim účinkom, ktoré navyše zmierňujú začervenanie kože a výrazne znižujú riziko výskytu infekcie.